Thursday, October 1, 2015

Eja me mua , thashë, dhe askush nuk do dijë

Pablo Neruda

Eja me mua, të thashë, dhe askush nuk do dijë më
ku apo si pulsonte dhimbja ime
që nuk kishte pasur kurrë në mua karafila apo këngë gondolieresh
por vetëm një plagë të hapur nga dashuria.

T’a përsërita prapë: Eja me mua, sikur të ishte dita e fundit e jetës time
dhe asnjeri të mos shihte kurrë henën si mu përgjak në gojë
apo gjakun që vërshoi në heshtje
Oh shpirt, le ta harrojmë tashti atë yllin që kishte aq shume gjëmba

Prandaj, kur dëgjova zërin tënd të më përsëriste
Eja me mua,  më ngjau sikur ti të kishe nxjerrë jashtë teje
të gjithë zinë, dashurinë, avullin e fermentuar të një vere të vulosur.

Gaizerët që nga thellësia përmbytën zgavrat
në gojë ndjeva shijen e zjarrit përsëri
shijen e gjakut dhe karafilave, të gurëve, dhe flluckave të djegies.

Shqiperoi M.P.

No comments: