Friday, October 30, 2015

Mungesë

Pablo Neruda

Sapo jam ndarë nga ty
akoma të kam brenda meje, kristaline
apo  fërgëllimë,
ose  ankth, plagë shkaktuar vetvetes
apo një përmbytje dashurie, njësoj si përmbyllja e syve të tu
para dhuratës së jetës
që unë pambarimisht  të kam dhënë .

E dashur,
ne u gjetëm
të etur dhe ia pimë njëri tjetrit
të gjithë ujin dhe  gjakun
ne u gjetëm
të uritur
dhe kafshuam njëri tjetrin
si gjuhët e flakës
që lëpijnë plagët.

Por pritmë
ruaje për mua ëmbëlsinë tënde.
Dhe unë gjithashtu do ruaj për ty
një trëndafil.

Shqiperoi M.P.

No comments: