Thursday, October 8, 2015

Këngë dashurie

 Rainer Maria Rilke 


Si do mund ta mbaja thellë këtë shpirtin tim,
që aty brënda meje të mos prekte shpirtin tënd?
A do mundja vallë ta ngrija aq lart, që duke kapërcyer
lartësinë tënde të  mund ta dërgoja në të tjera vënde?
Do doja ta strehoja diku fshehur mes objekteve
të largëta të humbura, në një vënd të errët dhe të heshtur
ku të mos drithërohej sa herë që thellësia jote të tingëllonte.
Por edhe kështu, çdo gjë që na prek ne të dy, mua dhe ty
na bën bashkë në një zë,  ashtu si një hark violine
që nxjerr një tingull të vetëm nga prekja e dy telave të veçantë.
Mbi cilin instrument jemi tendosur vallë
dhe cili muzikant na luan me duart e tij?
Oh më e ëmbla këngë.


Shqiperoi M.P.

No comments: