Sunday, October 22, 2017

Një këngë dashurie…

(A ka lulëzuar hardhia e rrushit vallë?)
……………………………………….
Kjo është një  këngë e butë
për të gjithë të vdekurit…
jo për çfarë shkoi nëntokë
dhe në aromën e luleve të rrushit
më kthehet përsëri,
po për gjithë dashuritë e tyre
që mbeten në hapësirë,
dhe më rrethojnë dhe ngrohin papushim.

Kjo është një këngë e brishtë
për të gjithë të vdekurit
dhe për erën e temjanit dhe të trëndafilave
për ëndrrat që i bënë të lumtur
dhe për të tjerat që i lidhën fort
me njerëz vënde dhe ngjarje
krejtësisht të pa qëna e pandodhura…

Kjo është një këngë e trishtë,
për të gjithë të vdekurit
për dhimbjen që nuk varroset kurrë nendhè
por mbetet mbi të, si qiell i lotuar me re gri,
apo si një degë peme e shkëputur nga stuhia,
varur nën një plagë që rënkon…

Këndoj me zë të ulët një këngë sot,
për gjithëçka që pavarrosur mbet, nga ata
që aromë e luleve të hardhise u bënë.

©M.P.


No comments: