Saturday, October 14, 2017

Ti...si shiu...

Po bahen t’shkurtna dit’t e vitit
e degët gjethet po i lotojnë pa pra,
me krahët e lagët dheun po e mbshtjell
melankolia e ksaj vjeshte t’dyt

Ti vjen si shi i trishtë në mbramje
dhe në mjes ikën
si fjalë e ngecun n’fyt

kisha me dasht veç me u mbshtjell nën pallton tande
e si fije drite prej syve me t’rrëshkitë
me shallin tim te kuq me ta ndjell andjen
me frymën-fllad ta përkdheli kryt

Por ti vjen si shi i trishtë në mbramje
dhe ikën n’mjes
si fjalë e ngecun n’fyt.

Kisha me dasht veç zanin me ia ndi lkurës tande
e s’bashku me timen nji kang t’çjerrë
me e kendue. Tue ecë n’nji rrugë t’pa shkelun
nën një dritë hane…

Por ti vjen si shi i trishtë n’mbramje
dhe në mjes ikën
si fjalë e ngecun n’fyt

E kam pa rujt nën qerpik për ty nji breg t’kaltër
me dallgët here t’rebelueme e here lozonjare
e kam pa rujt edhe nji qill krejt blu
veç me nji re t’bardhë sa me shplodh sytë e tu

Por ti vjen si puthje shiu t’trishtë në mbramje
dhe n’mjes ikën
si fjalë e ngecun n’fyt.©M.P.

No comments: