Saturday, November 25, 2017

Për-doreNjë rreze rebele thyen retë
dhe saktësisht më mbështjell
në stolin ku jam ulur…
( a është vallë dora jote
mjaftueshëm e madhe? )

Cicërima ankuese e një zogu të vogël
Që më qëndron mbi diafragmë
më kërkon ta dëgjoj dhe përkedhel
( eshte dora jote vallë
mjaftueshëm e ngrohtë?)

Lëkundet mbi një pellg të vogël
dhe do që të flejë… një gjethe e brishtë
që ka humbur të ëmën
( është dora jote vallë
mjaftueshëm e butë?)

©M.P.

Nëntor 2017

No comments: