Monday, May 30, 2016

Për drekën e shtruar në tavolinë.

Caitlyn Siehl

Për drekën e shtuar në tavolinë.
Për burrin që të bëri të besosh
që ti je një vënd që mund të lihesh pasdore.
Ti lëviz si një hajdut në një dyqan bizhuterish
gjithmonë duke pritur për ndonjë alarm,
për ndonjë gabim, dhe unë nuk di se si
të ta them që diamantet janë të tuat tashmë.
Për kupën e kafes me emrin tënd në të.
Për shtresën e joges në dollap
që po i harron duart e tua.
Do doja të isha me ty në një vënd ku ti nuk je treguar njeri i vogël
në një vënd ku ti akoma dashuron poezinë time dhe nuk buzëqesh i nënshtuar
Për shtëpine në grykën tënde
Për noçkat e këmbëve
Për lutjet në dhëmbët e tua
Të dashuroj ashtu si lirinë
Të dashuroj ashtu sikur nuk ka më vënd për asgjë tjetër
Të dashuroj si kolona e drejtë e shpinës
Do dëshiroja që të ngrihesh dhe të më takosh mua atje.”

 Solli ne Shqip : M.P.

No comments: