Thursday, January 4, 2018

Këngë vetvetes

T’i rrënuan muret e qytetit
e di!
te gënjyen mashtruan me dredhi
t'i shembën urat  digat dhe shtëpitë
dhe shumë gjatë të zvarritën
dhe përdorën ty…

Dje një qytet u rrafshua në Siri
dhe nesër një tjetër diku nëpër botë
do të rrafshohet përsëri
por në mëngjes prit diellin që të lindë
ta shohësh dhe të të shohë…
do t’vije… do t’vije….

Për Krishtlindje në shtëpi
me gërshërë në dorë të erdhi një çilimi
e di!
të gjitha ëndrat që kishe varur  në pemë
ti preu një nga një
kukullave ia nguli tehun në bark
llambushkat i theu dhe  zjarr bredhit i vuri
Nga tymi sytë te lotuan
të dhembën mushkëritë…

Me mijra peme u dogjën dje në botë
nesër do digjen njëmijë të tjera me siguri
por në mëngjes do të lindë një diell i ngrohtë
që do të shohë dhe do ta shohësh…
Do t’vijë… do t’vijë…

krejt padrejtësisht për të mijtën herë
të kanë plagosur  rishtazi
dhe gishtin kane drejtuar nga ty,
e di…
dhe ti  kulaç je mbledhur
plagën si kafshë e vogël e vetme lëpin
nga dhimbja nuk bëzan por shkruan këtë këngë

për mijra kafshë që dje nëpër bote u vranë
dhe për njëmijë të tjera që do vriten nesër përsëri
duke pritur diellin që do linde gjithmonë në lindje
Për të të parë dhe për t’a parë…
Do t’vijë… do t’vijë..

©M.P.  ( 02.12.18)

No comments: