Wednesday, December 20, 2017

Do vish?

Do vish të shohësh?
…kanë mbetur akoma nja dy a tri fije brinjë
pa t’i treguar
dhe gjithë hapësira brenda tyre
e errët
e lagësht
rrëshqitëse
e përgjakur
misterioze
dhe vetja jote aty midis
ti… dhe mungesa jote
ti… dhe pesha mbi mushkeri
që rritet pakuptuar,
tinëzisht.
Jo në zemër
por  në mushkëri të kam!
padukeshëm
pazëshem
fshehur
heshtur
frymëmarrje,
frymënxjerrje…
frymë!


©M.P.

No comments: