Wednesday, February 3, 2016

BURGU I VËRTETË

Ken Saro-Wiwa

Nuk është çatia që pikon
as mushkonjat fishkëllyese
në qelinë e lagësht dhe të mjerë
Nuk është kërcëllimi i çelësit
kur kujdestari brënda të mbyll
Nuk është ushqimi i pakët
i papërshtatshëm për njerëzit a kafshët
dhe as zbrazdësia e dites
që zhytet në të zi të natës
Nuk është
Nuk është
Nuk është

Është gënjeshtra që trumpetohet
në veshë për një brez të tërë
është spiuni i sigurimit me amokun e tij
që ekzekuton vendimet shkatërrimtare të pashpirt
në shkëmbim të një vakti të mjerë ushqimi
gjykatësia që regjistron në regjister
një vendim që ajo e njeh si të pamerituar
morali i vjetëruar
marrëzia mendore
mishi i diktatoreve
frika e maskuar si bindje
që bën strehë në shpirtrat tanë të shpifur
janë pantallonat e shurruara nga frika
që ne nuk guxojmë ti lajmë
Kjo është
Kjo është
Kjo është
Miq te dashur, ajo që shndrron botën tonë të lirë
në një burg të zymtë.

Shqiperoi M.P.

No comments: