Saturday, January 2, 2016

Rrugë pa krye

R. Tagore

Mendova që udhëtimit tim i kishte ardhur fundi
në kufinjtë e skajshëm të mundësive të mija –  udha para meje ishte pa krye
dhe të gjitha burimet ishin shteruar
kishte ardhur koha të pushoja në heshtjen sterrë

Por pastaj kuptova që vullneti YT nuk njihte fund brënda meje
dhe ndërsa fjalët vjetëroheshin dhe vdisnin sapo dilnin nga gjuha
melodi të reja shpërthenin nga thellësi e zemrës
dhe aty ku duket sikur rrugët e vjetra mbyllen
një vend i ri shfaqet me gjithë mrekullitë e tij

Shqiperoi M.P.

No comments: